Les mascotes no desenvolupen cap paper en el Coronavirus

Les mascotes no desenvolupen cap paper en el Coronavirus

Diverses fonts científiques apunten que les mascotes no participen en la transmissió del virus Covid-19 i tampoc poden contagiar-se ni patir la malaltia.

“LES MASCOTES NO DESENVOLUPEN CAP PAPER EN LA MALALTIA GENERADA PEL CORONAVIRUS”

De coronavirus hi ha de molts tipus, alguns d’ells sí que afecten a les mascotes, com és el virus del PIF però no tenen res a veure (pertanyen a diferents grups taxonòmics) amb el virus Covid-19 que està ocasionant l’actual pandèmia entre els ésser humans.

L’única situació que es podria donar és que la mascota actuï com a superfície (com ho pot fer un taulell, un bitllet, moneda, etc). Aquesta situació s’anomena “portador passiu”. En aquest cas, les mesures que s’ha de prendre són les mateixes que per altres escenaris, és a dir, rentar-se les mans després de tocar els animals i evitar tocar-se la boca, ulls i nas.

Un altre escenari que es pot donar és que una persona infectada tingui una mascota. En aquest cas, la cura de l’animal podria delegar-se a alguna altra persona (família i amics). Si aquest cas no fos possible, s’ha de prendre mesures com l’ús de mascaretes per part del propietari (en cap cas es col·locarà una mascareta a l’animal).

En el cas que hagi d’anar al veterinari, o bé va acompanyat d’alguna altra persona previ avís al veterinari, o bé, es fa ús del servei de recollida a domicili que faciliten molts centres (inclòs l’Hospital Veterinari Garbí).

 

La responsabilitat, col·laboració i sentit de col·lectiu permetrà fer front a aquesta crisi que ens afecta a tots i cadascú de nosaltres.

Per a qualsevol dubte ens podeu trucar al 937591570 i us informarem.

Moltes gràcies per confiar en nosaltres.